Taietura dreapta se efectueaza perpendicular firului de par.In sectiune are forma de cerc. Frizarea parului se efectueaza dupa suvta de control.Suvita de control-suvita tinta cu lungime stabila de catre client. Frizura se indeplineste prin metoda,,suvita peste suvita''.Metoda,,suvita peste suvita;;consta in determinarea suvitei de control si suprapunerea pe ea a tuturor urmatoarelor suvite. In timpul frizurii liniei 1 mesterul trebuie sa se pozitioneze strict in centrul zonei de frezare,clientul tine capul aplecat inainte.Dupa aceasta,prin carare orizontala se separa o suvita de par cu grosimea de 0,5 cm si se piaptana in jos.Pieptenile se tine in mina dreapta (sau stinga), cu baza se sprijina in palma si se tine cu degetul mare.
⏩Indiferent de mina cu care se tine pieptenile,si de directia dintilor,pieptenile se tine de capat.Palma trebuie sa acopere cel mult o treime din lungimea acestuia.
➽1.Pieptenile se muta in alta mina,foarfecele se transfera din pozitie pasi va in pozitie de ucru.
➽2.Nu este nevoie sa se introduca degetele adinc in inelele foarfecelui.Aceata doar va complica lucrul.
➽3.Degetul mare la tuns este baza de lucru,asa ca ar trebui sa se fixeze in inel numai cu pernuta.Foarfecele pentru coafori are o tija turnata speciala,destinata pentru spriginul mezinului.Foarfecele se tine i fata si paralel podelei. Apoi, suvita se apuca intre index si degetul mijlociu si se efectueaza taieri exacte drepte pe degete.Aceasta suvita va fi suvita de control. Lucrind cu pieptenile si foarfecele,se tund toate suvitele din zona occipilata prin metoda,,suvita peste suvita'',incepind cu mijlocul gitului,apoi trecind alternativ pe fiecare paret a capului. In cazul frizurii liniei 1 pe par scurt primele trei suvite s piaptana strict in jos si se frizeaza pe,,piele'',iar suvitele ulterioare-pe degete cu orientare la suvita de control.