▶▶Framintarea arcadiei supraorbitale: Aceasta procedura amelioreaza circulatia singelui, limfei si lichidului tisular si duce la imbunatatirea nutritiei tesuturilor. Masajul se incepe ambele miini concomitent de la mijlocul fruntii din locul fixarii aponevrozei cu framintari intrerupte ale arcadiei supraorbitale. Cu primul si al doilea deget se prinde in cuta toata grosimea tesuturilor in regiunea arcadei supraorbitale . Se fac 7 apasari usoare pe intreaga lungime a sprincenelor. La numarul 8 se fixeaza miscarea pe timpla.

▶▶Frictionarea muschului temporal: Frictionarea muschiului temporal provoaca dilatarea vaselor sangvine, imbunatatirea nutritiei si oxigenarii muschiului temporal. Frictionarea neintrerupta pe spirala a muschiului temporal in regiunea gropitei temporale si excrestentei se face cu suprafata palmara a degetelor 2,3,4 se efectueaza 4 miscari spiralate pe regiunea temporala si 4 miscari pe procesul mastoidian.

▶▶Netezirea fruntii si a muschiului frontal: Netezirea muschiului frontal purifica pielea, amplifica circulatia singelui si a limfei, are o actiune reflexogena asupra terminatiilor nervoase si sistemul nervos central. Neterizarea intrerupta a muschiului frontal sub forma de apasari se face cu suprafata palmara a degetelor 2,3,4,. Incepind miscarile de la sprincene (in directia)spre linia cresterii parului pe 3 linii:de la mijlocul fruntii, de la mijlocul sprincenelor, de la unghiul exterior al ochiului spre polul superior al pavilionului urechii. Se repeta miscarile de 3 ori.